18 ianuarie 2017

Brusc în fața mulțimii a apărut Nicușor Dan

Prințul Rainieri al III lea de Monaco a sosit în București și s-a dus direct la primăria municipală. A zis: Nici nu-mi trece prin cap să nu fiu statuie în București. Un oraș atât de frumos, vesel, tineresc, și plin de gropi inefabile. Nici nu-mi trece prin cap. Și a mai zis: Și vreau să fiu statuie dimpreună cu animalele mele, cele cu care am venit, al căror inventar îl aveți aici. Și a scos dintr-un geamantan două ceasloave pe care chiar așa scria, Inventar Animale. Edilii lui Boc, că era pe vreme aia, au citit: 60 de cămile cu trei, patru sau cinci cocoașe, 40 de veverițe vorbitoare, șase elefanți acrobați, 20 de vulpi care-și schimbă părul dar năravul ba, șoareci cu nemiluita, lupi, mazăre boabe, adică haleala animalelor și cu asta basta. Prințul a mai adăugat la final: Dacă statuia costă cinci milioane de lei, să zicem, io vreau opt, ăia care fac actele zece și securistul din primărie care aprobă să fie făcut general. General de circ, cum se poartă la voi.

După ce s-a răspândit în Europa aventura prințului de Rainieri, au luat-o spre București diverse personalități doritoare să devină statui. Primul apăru pe un cal Regele Soare. Zise: Io vreau să luminez Bucureștiul de pe cal din zona Arcul de Triumf. Dărâmați Arcul și rămân eu vizibil de la Călărași sau Craiova. Calul trebuie să aibă mâncare în fiecare zi, există, la Ferometal, pilitură de bronz, că asta mănâncă. Calul trebuie să aibă 10 metri înălțime, că e deștept, nu din ăla prost pe care-l folosesc țăranii voștri. Nu știu cât va fi devizul ecvestrei, dar io vreau cinci milioane pentru mine.

După Ludovic Soare a sosit la București Muma Pădurii. Călare pe mătură. A zis: Io trebuie să fiu în programul de măriri al PSD. Nu mai pot călări o mătură atât de mică. Îmi trebuie una cu 50% mai mare, fără să aflu dacă luați banii de la armată, sănătate, Becali sau Videanu. Asta să-i spuneți lui Dragnea când vine de la învestirea lui Trump. Doresc să fiu statuie în locul hotelului Intercontinental, hotelul mutați-l în Militari sau Colentina unde circulația e mai ușoară. Vreau să am o mătură cât 40 de etaje, iar eu să călăresc pe la 100 de metri înălțime. Să fie clar. Ecvestra mea pe mătură să o facă Buculei, că el suprinde aripile bine, el face aripi și la tractoare, e specialist, și vreau să călăresc înspre bulgari, să fie clar. Banii de șpagă îi dați măturii mele, că-i fermecată și gata, că mă plictisiți.

Au mai venit cu caii aferenți Robin Hood, Badea Cârțan, Mama India, Ghionoaia, Sfarmă Lemne, Napoleon, Brahmaputra, Arsenie Boca. Ba chiar Arsenie Boca a făcut o minune, cum îi stă în obicei. A scos o pană de gâscă și a aruncat-o în aer. Pana nu s-a ridicat, n-a plutit, și brusc în fața mulțimii a apărut Nicușor Dan.

Denis

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Lăsați răspuns aici: