26 noiembrie 2016

Tablete cu Ion Iliescu

Dac-aș fi o minciună, asta m-ar spune, gândea generalul Manole Ben Manole privind-o pe nevastă-sa. Femeia își cosea un nasture și asta reieșea din toată atitudinea ei. Cosea cumva strâmb, fără să privească nici acul nici nasturele, privea doar pe fereastră în urma mașinii lui Costache Ben Costache. Ridica din când în când ochii și arunca priviri otrăvitoare spre general din care reieșea că, da, îl va spune.

Pe general îl dureau dinții în această dimineață și decât să se uite la cusutul Floricăi, se îmbrăcă și se duse la doctor. Își puse o căciulă albastră, ca să meargă la culoarea măselelor. O luă spre pădure, că acolo era stomatologul. Dar căciula îi căzu pe ochi și nu mai văzu nimic. Începu să înjure, până când îl auzi o veveriță. De ce-njuri, mă? Și luă o bâtă, și mi-l lovi pe general în cap de-i găuri căciula.

Cu căciula găurită, generalul trecu Neajlovul. Un peștișor, poate ăla de aur, ieși la mal și-i spuse generalului că-l transformă în bufniță. Așa se și întâmplă. Decum se ridică în aer văzu un șoarece. Începu bătaia. Dăi, dăi și dăi și dăi, că generalul își pierdu o aripă și-o luă la sănătoasa. Nu mult, că ajunse la dentist. Acesta îl puse repede pe scaun și-i scoase căciula și trei molari. Apoi, au stat de vorbă.

Nu-i așa că dacă ies PSD, PMP, ALDE, PNL, USR la putere și PSD, PNL, ALDE, USR și PMP în opoziție vom avea în sfârșit o direție? Noi, ca țară. Ba da, așa e. Vom face autostrăzi până în Polonia. Ba până-n Franța. Vom scoate tablete cu chipul lui Ion Iliescu gata imprimat, ca să nu-l mai caute elevii. Da, așa vom face, dar nu numai cu Ion Iliescu, ci și cu Gelu Voican, și cu Petre Roman, adică cu toți ăia de ne zic adevărul verde-n față că d-aia-i votăm. Ce-ai mai citit? Nimic. Păcat. E o carte acum, a fost la Gaudeamus, îi zice "Pășunile din România n-are rost" și e despre dezvoltare personală. Cum vine asta? Nu știu, dar a fost cea mai vândută carte de când e Gaudeamus. Așa a scris la ziar. La TV.

Cu dinții reparați, generalul a luat-o înapoi spre casă. Era mulțumit. Își făcuse dantura, își luase informațiile, citise și-o carte. Trecu râul, pădurea, mlaștina de care am uitat să vă zic la început, încă o pădure, încă un râu și ajunse acasă vesel nevoie mare. Nevastă-sa tot cosea supărată, așa că generalul îi luă nasturele și i-l băgă în cur.

Denis

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Lăsați răspuns aici: