19 noiembrie 2016

O bătaie cu perne

Suntem curioși din fire, altfel am fi îmbătrânit prematur și-am fi umblat cu sticlele de lapte prin oraș alungați de toți nepoții din lume. Așa că, ne-am zis, hai să batem Iarmarocul de la noi din Viilor Filaret, că poate ne-mbrăcăm, poate mai citim o carte, poate cumpărăm o bujie. 2 lei intrarea și dăm peste toate păsările din lume: papagali, pițigoi, vulturi, curcani, găini mici, găini mari, cocoși cu mâncarea aferentă. Fel de fel de semințe. Probăm o pereche de pantofi mai hippie așa și nu ne încap pentru că noi avem 44 iar pantofii au 33. Vedem mii de lingurițe. Milioane de fierătanii bune la baie, în mașină, la dinți, la cimitir, la neveste. Noi, care fără să citim nu putem, cumpărăm un Almanah Scânteia din 1960 și plecăm fericiți la Târgul din Valea Cascadelor.

Aici dăm peste toate chinezăriile din lume: aparate foto, gumă de mestecat, ciorapi, pălării, instrumente muzicale, cauciucuri, pepeni murați, mici și bere. Noi, pentru că suntem mari amatori de pictură, am cumpărat patru tablouri semnate Gogan, autentice, cu 30 de lei și ne-am dus la Gaudeamus.

La Gaudeamus, vrem să citim și să cumpărăm cărți. Mai ales p-alea în limba chineză, care trebuie să fie mișto. De-asta, ne-am zis, va fi publicat domnul Iohannis în chineză și de-asta auzim, la noi în Ferentari, vorbindu-se chineza pas cu pas. Dar să lăsăm China, este doar pentru cunoscători, noi mergem la târg să cumpărăm cărți banane, cum cumpără tot românul. Adică cum vedem zilnic la noi în Ferentari, mii de oameni cărând saci de cărți, așezându-se la câte o coadă și citind Lucian Boia, Cantemir sau Dostoievski. Ba și Vișniec. Unul, ieri, la coadă la parizer, citea Vișniec. Cu glas tare, că noi, ăștia care vroiam doar salam de vară ne-am cărat. Da, așa facem. Mergem la târg și pentru că avem întâlniri cu Ștefania Coșovei, Adilă, Șeri, Lucia Verona, Horia Gârbea, Emil Mladin, Cristescu, Luca Dinulescu, Ștefan cel Mare, Mama India, cu alții pe care-i știm din vedere și cu alții pe care nu-i știm de loc.

Seara, după atâta umblare, vrem să vedem excelentul Hacksaw Ridge al lui Mell Gibson, s-o ascultăm pe Chagall la Expirat (a fost chiar super), să facem clătite în formă de inimi sfărâmate cu dulceață de măsline, să ascultăm Toumani Diabate și să ne batem cu perne. Da. Cu perne. A făcut Tina Cumva niște perne pline cu ace de arici și brad. Sunt foarte mișto.

Denis

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Lăsați răspuns aici: