21 octombrie 2016

Pericolul inteligenței artificiale pentru țara noastră

Stephen Hawking n-are ce face și vorbește despre inteligența artificială. Zice: Crearea inteligenței artificiale poate fi cel mai important eveniment din istoria civilizației noastre, dar ar putea fi ultimul, dacă nu evităm riscurile. Sau: În viitor, inteligența artificială ar putea dezvolta o conștiință proprie, care s-ar putea întoarce împotriva omenirii. Pentru aceia dintre cititorii noștri care nu realizează amploarea fenomenului numit inteligență artificială vom da un exemplu, două. Automatele de plătit parcarea la aeroportul Otopeni sunt inteligențe artificiale. Dacă bagi o hârtie de 100 s-ar putea să nu-ți dea restul. Să fugă cu el. Asta înseamnă că inteligența computerului aflat în interiorul mașinii de plata parcării s-a întors împotriva noastră. Te duci și reclami. Polițitul care te ascultă n-are inteligență artificială și știe cu cine se luptă, aparatul fiind mai deștept. El îți semnează un proces verbal prin care ești invitat să aștepti restul acasă. Asta, ca să evităm riscurile. Dar inteligență artificială este și atunci când citești programul de guvernarea al lui Cioloș. La nu știm care punct zice să citim Pas cu Pas. Ori asta înseamnă, după Hawking, că inteligența artificială se întoarce din nou împotriva noastră. Și s-ar putea să ne fie fatal.

Gabi Szabo are planuri babane de repunere în elita mondială a sportului românesc. Planul l-a prezentat în cadrul alegerilor pentru C.O.R. Zice dânsa: Mai mult de 60%, probabil vreo zece milioane de români, nu fac educație fizică. Și de aici pleacă totul. Cum câștig mandatul, pe lângă fiecare bloc voi pune paralele, gropi pentru sărituri, dacă nu există deja, saltele de trântă și alte accesorii pentru sportul de masă. Tineri și bătrâni vor face sport aproape obligați, pentru că întreținerea acestor aparate le este oprită la întreținere. Astfel, vom identifica, pe grupe de vârstă, numeroși campioni olimpici. Pentru persoanele de peste 70 de ani, vom introduce un alineat special: acela că ele nu vor mai lua pensie, pentru că în cazul în care câștigă o medalie de aur la înot sincron, să zicem, federația îi răsplătește cu două mii de euro. Dacă nu chiar cu mai puțin.

Trump și Clinton au făcut referiri la România în ultima lor dezbatere televizată. Trump a zis: Dacă trec prin România, îmi iau zece mititiei tradiționali cu ardei iute și-i halesc pe nerăsuflate, așa cum stă bine unui președinte american. Dar Clinton a zis: Io dacă trec prin România și te văd mâncând mititei tradiționali, mă doare-n cur.

Cumințenia Pământului a dat un interviu Agenției noastre, Călimara. Zice, printre altele: Cine sapă groapa altuia degeaba este ministrul culturii în România, că ceva cu serviciile.

Agenția CĂLIMARA

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Lăsați răspuns aici: