19 octombrie 2016

Învățăturile mezinului Dacian Cioloș către poporul român

Împăratul Băieții cu Ochi Albaștru Întâiul, cam lung nume dar asta e situația, l-a chemat la dânsul pe Dacian Cioloș și i-a zis: Hai să mai băgăm prin presă ceva despre nimic, ceva abisal scris de tine, așa că du-te la grajd, ia-ți iapa cea mai nărăvașă, una de mănâncă jar pe pâine și du-te de adune-o pe Fata Împăratului Verde de peste mări și țări ca s-o....., și aici Împăratul se bâlbâi, ca s-o.....vedem noi, și-și reveni dintr-o dată. Iei cu tine un caiet și pe drum faci tot felul de notări, compuneri, idei de căcat, nu contează, dar pe care noi le aranjăm să sune a program ca să, repet, să se dea prin ziare că nu stai degeaba, că numai la popor te gândești. Înțeles? Înțeles. Mezinul Cioloș își luă în traistă un caiet gros, un ciomag ca să se apare de orătănii și se duse la grajd. Aici, iapa mânca de mult jeratec, că îi câdeau dinții și-i trebuia întăritor. Vii cu mine, întrebă Cioloș. Și se treziră amândoi în pădurea cea mai deasă de pe pământ. Aici, Cioloș compuse primul gând pentru popor: Susțin pădurea, e neagră, trebuie mai multă lumină. Și merse mai departe. Văzu un pește care se zbătea pe uscat. Notă: Susțin o pesărie sănătoasă și imediat peștele se prefăcu în zână și-l aruncă pe mezin într-un pat. Iapa și Cioloș mai departe. Dădură, într-un crâng, de UE și NATO mâncând mistreț la grătar. Scrise: Susțin NATO și UE, da mistrețul mi s-a părut bolnav, că plângea și când l-am întrebat de ce plânge mi-a spus că din cauza dnei Udrea. Deci susțin și mistrețul. Merseră mai departe. Brazii cădeau tăiați ilegal. Cioloș scrise: Susțin economia competitivă. Pe sub brad trecea un drum de furnici. Cioloș notă: Susțin autostrăzile chiar pline de furnici. Umplu caietul și se întoarse la Împăratul Băieții cu Ochii Albaștri Înâiul. Excelent zise acesta. Excelent. Ce marfă!!! Băgăm pe toată media cu majuscule, cu poza lui Cioloș pe toate fețele, chiar cotor. Și fata lui Verde Împărat? Dă-o-n mă-sa, a fost aici, am cutare, cutare mai mulți, după care a fugit în pădue să nască, că maternități nu mai.

România a ajuns din nou grânarul Europei. Exportă în draci. În curând, la Paris, totul se va putea cumpăra în lei, euro devenind inutil. Vrei o căciulă Louis Vuiton, pac doi lei. La Londra, o sabie din timpul lui Cromwell va costa șase lei. Una mare, cu două tăișuri, falsă, că e de lemn. Banul românesc va fi valută forte în toată Europa, mai ceva ca-n 30 când leul românesc avea ceva cu aurul, am uitat ce. Prințul Charles a fost primul care a făcut plăți în lei. A cumpărat Viscri pe nu se știe cât, dar în lei. Un sac de lei. Cine n-are lei, va merge cu grâul în spinare turisticind prin Milano, Vaslui, Roma, Zimnicea, Moscova și Beijing. Bravos națiune!!! Să fii iubită!!

CNN a analizat cam cât costă formarea unui jucător de tenis de elită, gen Sharapova, Kvitova, Williams. Și a luat-o de exemplu pe Simona Halep. Una rochie, 80$, două rohii, 160$, teniși 190$, rochie 44$ că era de la Adesgo, una cămașă 67$ că era de la Brainconf. La această sumă s-a adăugat foto cu Ponta, 5.000$. Suma finală combinată cu locul ocupat de Halep în ierarhia WTA, a dus la concluzia că analiza e subțire și că trebuie procedat altfel. Mai ales că la putere nu mai e Ponta, dar tot el e.

Agenția CĂLIMARA

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Lăsați răspuns aici: