20 octombrie 2016

HOROSCOP NATURIST 2

GEMENI

Agili, rapizi si îndemanatici, cu reflexe deosebit de bune - în mod special cele ce presupun finețe in executie, Gemenii nu sunt însă caracterizati îndeobste de forță fizică. Musculatura este longilina si are tonus. Planeta guvernatoare, Mercur, le confera un temperament nervos, dinamic si o mare disponibilitate in comunicare. In plus, mobilii mercurieni păstrează cel mai adesea un aer tineresc până la o vârstă înaintată. In corpul uman, Gemenii sunt considerati guvernatorii căilor respiratorii superioare (traheea si bronhiile), ai plămânilor, ai umerilor sternului, mainilor(de unde si o mare dexteritate manuala). Dintre glande, timusul cade sub incidenta Gemenilor, iar în cadrul sistemului circulator Gemenilor le revin circulatia vaselor capilare si artera pulmonara. O parte a nervilor optici este, de asemenea, asociata cu aceasta zodie.

Bolile cel mai frecvent intalnite la Gemeni sunt starile de anxietate, tendintele de surmenaj, frecventele răniri ale umerilor și mâinilor, nevralgiile intercostale, afectiunile acute sau cronice ale plamanilor sau bronhiilor (ca astma si pleurezia) si afectiunile sistemului nervos
periferic.Uneori, afectiunile nervoase pot genera disfunctii sexuale.

Mâncărurile care le priesc Gemenilor sunt cele care contin mazare, fasole cu bobul lat, morcovi, nuci, dar mai ales migdale nepreparate - care joaca un rol important in combaterea starilor de anxietate -, alune si arahide.

Plantele care au un efect benefic asupra acestui semn mutabil de aer sunt lavanda si lacramioarele (in aromoterapie), feriga, origanul (popular: sovarv), semintele de anason si cele de chimen (sub forma de ceaiuri, uleiuri sau tincturi).

Remediile homeopatice în consonanță cu specificul zodiei sunt Mercurius, Argentum nitric, iar sarea biochimică este Kali muriatric, folosită mult in homeopatie. Dupa unii autori acestora li s-ar adauga Arsenicum si Kali phosphoricum. Vitaminele indicate Gemenilor sunt vitamina B1 si
vitamina F.

RAC

Pentru a-și menține în formă sensibilul sistem organic de lunarieni, Racii au nevoie sa fie dusi la inot inca de mici, ceea ce le fortifica nu doar corpul, ci îi echilibreaza si emotional, si ar trebui să-și petreacă miscarile ritmice sustinute au un efect fortifiant deosebit asupra structurii corpului lor, unde trebuie avuta o deosebita grija de sistemul circulator si cel limfatic. Temperamentul racului este limfo-sangvinic.

Racului îi corespund in corpul uman stomacul, duodenul si partea inferioară a esofagului, sanii, ochiul stâng precum si vârful plămânilor. Multe dintre problemele de sanatate ale Racilor sunt in legatura cu retentia de lichide in organism, care poate duce la intoxicatii si afectiuni misterioase, de natura psihosomatica si nu funct ion ala. Disfunctiile digestive se fac simtite periodic, sub forma dispepsiilor organice sau functionale, care apar inca din copilarie si duc adesea la anemie. Aceleasi probleme digestive duc la pierderi de săruri minerale si vitamine din corp, la bătrânețe apare frecvent incontinență urinară.

Alimentele cu un efect tonifiant si regenerator asupra organismului Racilor sunt varza albă si rosie, napii, pestele, lactatele (dar nu cele
prea bogate in colesterol). Un aport suficient din alimentele mentionate reuseste sa mentina, in general, in echilibru acest organism delicat. Plantele cu un efect bun in aromoterapie sunt trandafirii albi, nuferii si crinii. Tarhonul ajuta la refacerea stocului de săruri minerale, la fel Verbina, iarba-surzilor si ochii-soarecelui sunt recomandate mai ales sub forma de tincturi. Remediile homeopatice cuprind Selenium, Argentum, Silicea, Antimonium crudum si Kali carbonicum. Periodic, Racii au nevoie de un aport de vitamina B2.

LEU

Puternica vitalitate pe care le-o confera Leilor astrul zilei se manifesta în lume sub forma unui temperament bilios si nervos. Leii nu sunt insa foarte priceputi in a-si doza efortul si acest lucru se răzbună, mai curând sau mai târziu, asupra sanatatii lor. De multe ori, orgoliul ii impiedica pe Lei sa-si marturiseasca suferintele fizice. Pe de alta parte, le cam sta in fire sa se neglijeze.

Primul lucru de care trebuie sa se ocupe un Leu care doreste sa-si mentina sanatatea este dozarea efortului, altfel vitalitatea sa se va risipi curând si bolile de inima nu vor întârzia să apară. Leii care-si asuma prea multe responsabilitati vor avea de suferit cu coloana vertebrala (in mod special vertebrele dorsale). Ochiul drept este, de asemenea, un punct slab pe harta sănătății Leilor, iar cei care se consuma prea mult nervos si nu-si gasesc o forma de expresie creativa pot avea de suferit îngrozitoarele dureri ale nevralgiei de trigemen. Circulatia arteriala poate claca la nivelul cordului sau/si al ochilor. Seara, vitalitatea si rezistenta nervoasa a Leilor scade brusc. Leilor li se recomanda sa faca dus, si nu baie, pentru ca baia le scade nivelul energetic.

Leilor nu le sta bine sa fie vegetarieni, carnea le fortifica organismul, la fel ca mierea si orezul, care trebuie sa faca parte constant din alimentatia lor, la fel ca spanacul, urzicile si lintea, care conțin mult fier.

Plantele in afinitate cu vibratiile solare sunt: floarea-soarelui (evident), galbenelele si rostopasca unul dintre remediile-minune pentru afectiuni specifice zodiei. Ierburile aromatice precum șofranul, rozmarinul, menta, dafinul si ruta (cunoscuta si subnumele de varnant), adaugate in mâncăruri, au, de asemenea, un efect terapeutic asupra organismului leonin.

Remediile homeopatice de baza sunt Aurum, Natrium muriarticum, Phosphorus si Ignatia. Leii nu trebuie sa uite sa-si refacă energia luând
vitaminele A, D si H2.

Va urma,
Agenția CĂLIMARA

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Lăsați răspuns aici: