16 august 2016

Lacrimi de locul 7 pentru Cătălina

Din cauza matrapazlâcurilor din sport, din cauza lipsei de transparență și a dubioasele numiri ale unor șefi de federații sportive, vezi Alin Petrache sau Răzvan Burleanu, din cauza media plină de acoperiți, din cauza furăciunilor și minciunilor, a dezinformărilor de tot felul, a felului triumfal în care ridicăm în slăvi o medalie care nu contează, vezi spada, am fost făcuți să credem că frumoasa și modesta Cătălina Ponor va lua un aur la Rio. Și ea credea, pentru că media s-a dezlănțuit în preajma evenimentului: Numai ea, Bravo Cătălina, Pentru România, gimnastica noastră face valuri, fără noi cade bârna sau capra, dacă nu noi cine?, și tot așa, de credeai că pe umerii Cătălinei stă reușita sportului românesc, relansarea lui. Dar minciuna s-a spart repede atunci când Cătălina a urcat pe bârnă. În toată dezinformarea de mai sus, în toată deșănțarea cu care a fost prezentată gimnasta a fost uitat, omis, un singur lucru: vârsta Cătălinei. La 30 de ani, sunt femei care țin case, au cinci copii, își bat soacrele, cumpără cartofi, gătesc, duc copiii la școală și așa mai departe. Vârsta Cătălinei s-a văzut sus pe aparat. A urmat apoi un exercițiu plin de ezitări, de emoții, se simțea presiunea pusă pe gimnastă din partea proștilor care fură echipament și pe care numai o medalie îi mai putea salva. Cătălina n-a legat mai deloc elementele exercițiului ei, a depășit timpul, a ieșit de pe bârnă destul de rău. A urcat apoi la bârnă olandeza Sanne Wevers, care a răsturnat toate prostiile din capul sportului românesc. A luat aurul urmată, argint și bronz, de două americance, Simone Biles și Lauren Harnandez. Cătălina s-a dus cu lacrimi în locul 7. Nemeritat pentru ea, dar real, cât se poate de adevărat. Sunt voci care spun că trebuie făcută o analiză serioasă, că adică sportul încotro? Păi, s-a mai făcut în România analiză despre autostrăzi. Și nu există niciun încotro.

Dezmăț în portul Constanța de ziua Marinei. Din șalupe se trăgea cu fumigene colorate, din avioane se aruncau cârnați și piftie, o femeie marinar zicea că numai noi femeile, vezi cazul Ponor, un căpitan în alb zicea de siguranța nu știm cui arătând spre Marea Neagră iar la final domnul Iohannis a zis din nou de siguranța pe care trebuie s-o exporte România. Toate astea sub privirile marinei ruse, care rătăcea și ea prin aceeași Mare Neagră chiar pe 15 august. Care văzând vitejia marinei române a încercat să se submarineze. Oare de ce? de unde teama asta? Păi, pentru că marina română este păzită de la distanță de celebrii Scorpioni Roșii din Craiova, batalion care a făcut numai fapte de vitejie pe unde a trecut.

Marian Munteanu și-a făcut partidul numit Alianței Noastre România, ANR. Ați citit bine. El s-a aliat deja cu PNȚCD, alianță care se bazează pe un set de principii și valori comune cum ar fi: Trecerea străzii numai pe verde, Dacă polițistul e cu mâna ridicată ne oprim, Dacă nu, nu, Ștampila se pune în josul paginii nu pe dos, Roșiile la piață sunt rotunde și roșii unele lunguiețe drăguțe și costă patru lei, Dacă promitem mărirea salariilor nu le mărim că a făcut-o PSD, Gigi Becali numit ministrul Culturii, iar cei care au scris în pușcării să scrie în continuare altfel le luăm cărțile și le semnăm noi și așa mai departe. Noi personal am fost câștigați de principiile ANRPNȚCD, convinși adică, și-i vom vota la toamnă și pe ei, dar și pe PSD, ALDE, PMP, M 9, că 10 s-a dus, s-a subțiat și e păcat de Monica Macovei asta.

Denis

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Lăsați răspuns aici: